Dacă ești fan Elrond sau pur și simplu îți dorești să susții proiectele Românești, acum ai posibilitatea asta, chiar și atunci când vorbim despre arta digitală.
Pe blockchain-ul Elrond, un blockchain românesc de un foarte mare succes, cu fee-uri foarte mici, găsești o serie impresionantă de NFT-uri românești, denumită Strămoși NFT care au ca scop dezvoltarea turismului românesc într-o manieră descentralizată.
Hai să aflăm mai multe despre această colecție remarcabilă care nu doar că aduce personalități, locuri și elemente din istoria poporului românesc, dar oferă și utilitate investitorilor și întregii comunități românești.
Ce sunt Stramosi NFT?
Strămoșii este prima colecție oferită de Elrond care marchează o fuziune extraordinară între artă digitală, tehnologia blockchain și moștenirea noastră istorică.
Strămoșii este o colecție de 10.000 de NFT-uri unice, impresionante, reprezentând personaje oarecum ciudate, dar inspirate din folclorul nostru românesc.
Fiecare NFT Strămoșii este de fapt un token digital standard Elrond ( ESDT) care oferă o viteză uimitoare și o scalabilitate NFT fără cerința pentru contract precum ERC – 20.
NFT-urile Strămoși sunt NFT-uri de colecție care au caracteristici particulare, legate de personalitățile marcante ale istoriei românești dar și din tradițiile poporului român.
Fiecare NFT ascunde în imaginea sa secrete uimitoare care îi oferă raritate și unicitate.
Colectia Stramosi NFT
În primă fază, colecția Strămoșii ar fi trebuit să fie revendicată gratuit însă costurile scăzute și viteza mare de tranzacție a lui Elrond, a făcut că aceasta să poată fi tezaurizată doar de câțiva oameni.
Astfel că s-a aplicat o taxă de batere a colecției, fapt care a asigurat o distribuție corectă, o valoare mai mare dar s-a putut stabili și un preț minim pentru întreaga colecție.
Totuși misiunea de a face bine, s-a transformat într-un sistem de recompense bazat pe donații, care se duc în ONG-ul @România.
Impresionanta colecție a fost preluată de Crama Gramma, folosind aceste JPEG-uri din colecția Strămoșii, creând astfel o primă colecție de vinuri din lume, care sunt îmbrăcate în NFT-uri românești.
Inclusiv Fundația Margareta a României susține acest proiect, implicându-se activ în dezvoltarea proiectului Strămoși, cât și Elrond România.
Iată NFT-ul primit în dar de Fundația Regală Margareta a României.
Stramosi Elrond
NFT-urile din colecția strămoși înfășizează 163 de atribute ale unor busturi inspirate din istoria României precum Lăpușneanu, Gorjan, Bibescu, Țurcanu, Vodă, Vuia, Cârțan, Decaneus.
Fiecare dintre aceste personaje alcătuiesc o categorie, și au la rândul lor alte subcategorii. Spre exemplu Vuia are 106 subcategorii, în timp ce Bibescu sau Gorjan au doar 2.
În background-ul acestor NTF se regăsesc diferite zone ale țării cum ar fi: Săpânța, Sirnea, Dubova, Jurilovca, Letea, Rimetea, Piesa, Măldărești, Colțești, Ruginoasa și busturi ale personajelor din istoria României.
Fiecare NFT din această colecție este unic, și au atribute diferite, preluate din trăsăturile acestor personaje, precum nasul lui Odobleja, părul lui Mihail Sadoveanu, barba lui Petre Ispirescu, urechile lui George Enescu, perciunii lui Brâncuși sau chipul lui Constantin Nottara, un celebru artist de teatru etc.
Unicitatea și raritatea acestor creații de artă digitală strămoși de pe Elrond, vine în plus și cu utilitate, pentru că toate aceste NFT-uri sunt legate de ONG-ul @România DAO.
Avatare
Pe Elrond există peste 800.000 de portofele însă doar 10.000 dintre acestea pot avea un avatar Strămoși. Deci, aceste avatare vor deveni din ce în ce mai rare, pe măsură ce platforma se dezvoltă.
Aceste NFT-uri se pot păstra în portofelul Elrond și acestea pot demonstra că ești printre primii adoptatori.
De unde poti cumpara Stramosi
Datorită faptului că toate cele 10.000 de tokenuri Strămoși au fost deja cumpărate, singura modalitate prin care mai poți achiziționa un NFT din colecția Strămoși este prin intermediul pieței secundare, adică achiziționarea de la un actual proprietar. Ideal ar fi să faci această achiziție de pe xoxno.
Până în luna mai colecția Strămoși o puteai găsi pe trust market nft, marketul Elrond. Din iunie 2022, aceștia s-au rebranduit sub numele de xoxno.com.
Strămoșii aparțin colecției MOS-b9b4b2 de pe Elrond.
Ce primești impreuna cu achiziția unui NFT Stramosi (Owner Perks)
Elrond se dezvoltă din ce în ce mai mult și își recompensează toți susținătorii, încă de pe acum.
Deci, dacă vrei să devii un prim adoptator al acestor NFT-uri ai acces la toate avantajele oferite de ONG-ul @România DAO legate de toate evoluțiile sale din viitor.
Practic, ți se oferă un abonament în @România, devenind astfel un membru al acestui ONG.
Iei parte la deciziile ELROND
Participi la procesele de luare a deciziilor referitoare la toate proiectele Elrond, blockchain cât și cele legate de dezvoltare a turismului descentralizat.
Loc garantat la distribuirea de tokenuri nonfungibile
Ți se asigură un loc în distribuția de tokenuri a platformei Al, o platformă de ultimă generație, susținută de Elrond și dezvoltată de @România.
Deținerea NFT-urilor din colecția unică Strămoși îți va oferi avantajul de a te alătura acestui proiect, înaintea altora.
Beneficii exclusiviste
Dacă ești deținătorului unui NFT din colecția Strămoși beneficiezi de anumite avantaje și chiar gratuități, care le sunt oferite doar celor care dețin aceste NFT-uri din colecție.
ONG-ul @Romania DAO
Proiectul ONG @Romnia DAO are ca scop, promovarea turismului românesc dar și reinventarea acestuia, folosind tehnologia blockchain.
ONG-ul @Romania a fost înființat în martie 2019, doar cu câteva luni înainte ca Elrond Technical Whitepaper V2 să se lanseze. De atunci, au creat o comunitate impresionantă pe rețelele de socializare de peste 1 milion de oameni și au început planurile pentru a schimba viziunea asupra turismului din România.
Turismul din România se revintează prin intermediul acestui proiect într-o organizație descentralizată, adică în DAO, care este guvernată de inteligența artificială.
Acest proiect își propune transforme percepțiile despre locurile turistice din România dar și despre felul cum se gestionează imobiliarele turistice, creând în România un spațiu digital descentralizat, unde atât oamenii pasionați de turism, afacerile sau chiar localnicii să nu mai depindă de alte părți pentru a face schimb de produse și servicii.
Cu sprijinul blockchain-ului Elrond, se va crea o platformă descentralizată care va integra turismul cu o soluție de a călătorii sustenabil, democratic și inteligent.
@Romania își dorește să se extindă pe toate platformele importante la nivel internațional pentru a atrage turiști în țara noastră.
Cum se vor folosi fondurile obținute de pe urma tranzactionarii?
„Planul de la început a fost să facem ce putem cu resursele disponibile şi să pregătim o platformă proprie (…) De aici încolo ne dorim să dezvoltăm o platformă descentralizată de turism şi promovare turistică pe blockchainul Elrond, să dezvoltăm 10 noi obiective turistice în ţară şi să creştem durabil numărul de turişti străini anuali” – a declarat Sabin despre acest proiect pe platforma Business Magazin.
Transparența și scopul cu care se fac lucrurile aici, sunt admirabile. Dacă în multe alte investiții, nu ești ferm convins ce se întâmplă cu banii tăi, iată că aici ți se oferă acest lucru.
Uite în ce se transforma fondurile din vânzarea Strămoșilor:
- 40% se vor investi în dezvoltarea platformei de turism descentralizat.
- 20% promovarea unui turism diferit și a brandului în România;
- 20% marketing și dezvoltare globală;
- 20% susținerea și creșterea rețelei Elrond.
Toate fondurile de care a fost nevoie pentru dezvoltarea Proiectului Strămoși, au fost suportate de IOIOM și de echipa iar fondurile care așteaptă alocarea se vor folosi pentru staking.
Scopul acestui lucru este de a susține platforma Elrond, agricultura dar și pentru a sprijini adoptarea Maiar Exchange, schimbul descentralizat cu funcții AMM (Automated Marketing Making), implementată de rețeaua Elrond. Acesta este, practic, motorul produselor DeFi.
Toate profiturile vor fi canalizate înspre dezvoltare constantă.
Echipa din spatele proiectului Stramosi NFT
Echipa din spatele acestui proiect este formată din 4 români extrem de harnici, inteligenți și inovativi dar și 2 pisici 🙂 pe care le menționează chiar ei, atunci când vorbesc despre echipa lor.
Sabin Stănescu este fondator IOIOM și CVO, pasionat de DAO, metaverse, tehnologie și blockchain. Sabin este foarte entuziasmat de tot ceea ce înseamnă călătorie și turism, vizitând deja peste 60 de țări, fiind deținător al unui record mondial Guinness.
Eduard este co fondator și arhitect DAO, licențiat în arhitectură și creativ autodidact are o pasiune în a construi lucruri.
Timpul pe care l-a petrecut în cadrul internațional până în acest moment l-a ajutat să își dezvolte anumite abilități pe care și le va pune la bătaie în viitor.
Iulian, Co fondator și CSO are o pasiune pentru fotografie. Și el a călătorit pe întreg mapamondul, participând la unele dintre cele mai de prestigiu evenimente și concursuri de artă. Crede despre România, că este cel mai bun loc de pe Pământ.
Ștefan, Social Media Manager se folosește de abilitățile sale digitale pentru a prezenta locuri ce merită vizitate în România. Printre pasiunile lui se numără alpinismul dar și călătoriile. Ștefan este cel care stabiliește parteneriate cheie cu creatorii.
Reacțiile la colecția Strămoșii a fost una extrem de pozitivă, adoptându-se până în prezent toate cele 10.000 de NFT-uri, dar echipa pregătește și mai multe suprize pentru investitori și pasionați, promițând că acesta este doar începutul.