NFT Românești

NFT-urile devin din ce în ce mai cunoscute în lume, datorită oamenilor care au făcut deja milioane de dolari din asta, precum Beeples, Grimes sau Jack Doresy, dar și în România, datorită artiștilor și proiectelor care pot fi susținute cu ajutorul NFT-urilor.  

Dacă, încă nu știi ce este un NFT, acestea sunt tokenuri non fungibile sau mai bine zis, active digitale unice, ce nu pot fi schimbate pe altceva și nu pot fi copiate. 

NFT-urile se folosesc de tehnogia blockchain, o tehnologie descentralizată ce aduce extrem de multe avantaje utilizatorilor săi și cu ajutorul acesteia, oricărui NFT i se poate demonstra autenticitatea. 

Creativitatea românilor a adus în lumea NFT-urilor, colecții impresionante care fac referire la istoria poporului român, colecții ce duc trăsăturile diverselor personalități impactante în istoria României, sau locuri importante, demne de vizitat, fac înconjurul lumii și ajung în portofelele virtuale ale colecționarilor de NFT-uri din întreaga lume. 

Și nu e de mirare, pentru că NFT-urile create de români sunt cu adevărat impresionante și au cuprinse în imaginile lor, foarte multă originalitate și unicitate.  

Creativitatea românilor iasă în evidență și prin proiectele futuriste pe care aceștia le creează și le dezvoltă cu ajutorul NFT-urilor, iar toată această mișcare, pare o revoluție fascinantă ce va face România cunoscută și recunoscută pe întreg mapamondul pentru originalitatea și frumusețea ei. 

Dacă NFT-ul ”Rokcket” creat de artista Delia, a făcut furori, în 2021, ulterior tot mai mulți artiști sau oameni creativi, au prins curaj în a-și crea propriile colecții de NFT-uri, care mai de care mai fascinante și mai de succes. 

Hai să aflăm împreună care sunt unele dintre cele mai de succes NFT-uri din România, cine sunt creatorii și ce fel de proiecte poți susține prin intermediul acestor NFT-uri românești. 

”Rocket” NFT –  Delia 

Delia, a fost primul artist român care și-a vândut propriile creații sub forma unui pachet NFT.

Pe data de 22 martie 2021, Delia a lansat piesa ”Rachetă”  sub forma unui NFT, în parteneriat cu StakeBorg, un furnizor de soluții blockchain, pe platforma OpenSea. 

Delia a vrut să ofere mai mult, investitorilor în primul ei NFT, astfel că a creat un NFT sub forma întreg pachet ce putea fi achiziționat în format digital, sub denumirea de ” NFT Ultra Luxury Limited Edition” care cuprinde:

  • piesa ”Rocket” în format digital;
  • o colecție de autocolante personalizateM
  • fotografii inspirate din tema piesei;
  • 3 desene care au fost create chiar de artistă;
  • un walkman și o casetă audio personalizate;
  • o întâlnire personală cu artista. 

Caseta și Walkmanul oferite în acest pachet a fost ca un omagiu adus inventatorului, Lou Ottens, care a murit anul trecut. Delia, crede că fără casete și CD-uri, muzica ar fi arătat diferit, la fel cum, cu ajutorul blockchain-ul, viitorul nostru va arăta cu totul altfel. 

Pentru că acest NFT este unic, Delia, a creat și 100 de pachete NFT în ediție limitată care cuprind 3 dintre elementele pachetului de Lux: colecția de autocolante personalizate, colecția de fotografii inspirate din tema cântecului ”Rocket” și trei desene în creion, realizate de artistă. 

NFT-urile Deliei pot fi găsite pe una dintre cele mai mari piețe de tranzacționare a NFT-urilor, OpenSea. 

Strămosi

Colecția ”Strămoși” este o colecție impresionantă de 10.000 de NFT-uri create de Elrond, care oferă o combinație uimitoare între arta digitală, tehnologia blockchain și moștenirea istorică a poporului român. 

Caracteristicile personajelor regăsite în NFT-urile acestei colecții sunt inspirate din diverse personalități marcante ale istoriei românești dar și din tradițiile noastre. 

Unicitatea fiecărei piese digitale a fost apreciată de colecționarii de artă digitală, astfel că, toate piesele au fost vândute, într-un timp foarte scurt.

NFT-urile din colecția ”Strămoși” ar fi trebuit să fie revendicate, inițial gratuit, însă asta ar fi făcut ca această colecție să poate fi tezaurizata de doar câteva persoane, deci s-a stabilit un preț minim de batere a colecției, dar și de un sistem de recompense. 

Investitorii acestei colecții, nu doar că au primit beneficii în plus, dar susțin proiectul  ONG-ului @România, care își propune să transforme turismul românesc într-o organizație descentralizată. 

Colecția „Strămoși” a fost preluată și de Crama Gramma, creându-se astfel prima colecție de vinuri din lume ce sunt  îmbrăcate în NFT-uri românești. 

Strămoși aparțin colecției MOS-b9b4b2 de pe Elrond și singura modalitate de mai achiziționa piese ale acestei colecții este prin intermediul pieței secundare, de la un proprietar actual. 

Află de aici mai multe informații despre această colecție. 

Subcarpați OGs

Colecția ”Subcarpați” a fost creată în acest an, de trupa ”Subcarpați” în rețeaua Elrond și a fost vândută în doar 45 de minute. Aceasta este o colecție PFP (Profile Picture) ce cuprinde 10.000 de NFT-uri generate aleatoriu și conectează valoarea digitală cu cea reală. 

Trupa Subcarpați este o trupă de artiști care combină elemente de muzică electronică și hip hop cu  influențe din folclorul românesc iar scopul lor este de a crea o comunitate cu valori și idealuri comune, încercând să redescopere fundațiile folclorului de altă dată și să le ducă în viitor. 

Holderii acestor NFT-uri se bucură de o multitudine beneficii printre care, primirea a 3 airdrop NFTs, adică primesc drepturi de autor asupra acestori NFT-uri, din care curg o serie de alte beneficii precum: utilizarea de imagini pentru brandul propriu și comercializarea acestuia dar și crearea de produse de colecție exclusive cu propriul NFT. 

Printre alte premii care se oferă holderilor se numără șansele de a cunoaște trupa live, de a petrece timp cu ei în culise sau chiar de a-i însoți în turnee.

Pe https://nft.subcarpati.com/ poți afla totul despre această colecție și te poți alătura comunității de discord. 

Virtual Romans

Virtual Romans este o colecție de 10.000 de NFT-uri, unice, lansate pe blockchainul Elrond, și 3.000 de NFT-uri complementare,  lansate pe marketul celor de la Herity Network,  creată de Dorian și Răzvan. 

Numele colecției provine din atașamentul istoric al poporului român față de strămoșii noștri, romanii, dar și de la ideea de mitologie, combinată cu pasiunea lui Dorian pentru istorie, iar scopul proiectului este de a îmbunătăți experiența turiștilor prin îmbinarea realității augmentate cu tehnologia blockchain. 

Fiecare personaj reprezentat în imaginile digitale ale acestor NFT-uri, reprezintă un om din societatea Romei Antice. 

Holderii NT-urilor din această colecție se bucură de anumite beneficii precum accesul la jocuri, premii în ELGD și chiar în propria monedă a proiectului. 

Un alt obiectiv al acestui proiect este de a se înființa o academie care are ca scop educarea oamenilor despre spațiul crypto și tehnologie blockchain, dar se suțin și persoanele cu afecțiuni neurodegenerative, prin alocararea unor fonduri către Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative.  

Poți citi mai multe informații despre acestă colecție aici

Deainostri

O altă colecție impresionantă de NFT-uri românești, este ”Deainoștri”, creată de Alexandru, Adrian și Andrei, o echipă plină de viziune, conține 5.500 de NFT-uri unice generate tot pe blockchain-ul  românesc Elrond. 

Aceste personaje oarecum haioase, reprezintă sterotepuri românești, cunoscute de orice român, care de fapt, ne reprezintă pe fiecare dintre noi.   

Deținătorii acestor NFT-uri se bucură de numeroase avantaje printre care câștigarea de criptomonede ELGD care pot fi folosite în merch-ul cumpărat, acces exclusiv, promoții și giveaway-uri virtuale dar și reale dar și bilete la anumite evenimente. 

Află ce alte avantaje poți primi dacă ești deținător al acestor NFT-uri de aici.

Safari Academy

Colecția Safari Academy este o colecție de 9.999 de NFT-uri, iar scopul acestui proiect este de a face din lume un loc mai bun. Echipa din spate vrea să susțină oamenii defavorizați din Africa,  construind fântâni, pentru a oferi apa satelor de acolo dar și servicii medicale și acces la educație. În același timp, scopul este și de a proteja fauna și speciile pe cale de dispariție. 

Donația, pe care echipa creatoare din spatele acestui proiect, dorește să o facă este de 500. 000 USD, sumă ce va pleca spre mai multe organizații caritabile care susțin astfel de cauze. 

Pentru a se asigura că cei care colecționează NFT-uri se vor implica, oferă extrem de multe beneficii, precum premii în NFT, ETH și chiar SuperCars. 

Creatorii colecției și-au propus ca odată ce 50% din totalul ofertei va fi vândut, se vor pune la bătaie pentru deținători 2 ETH și un Tesla Model 3, iar pe măsură ce proiectul se apropie de realizarea lui, în proporție de 100%, premiile dar și donațiile vor fi din ce în ce mai mari. 

Ca perspectivă de viitor, pentru acest proiect, este și lansarea unui Joc P2E, unde se pot folosi NFT-urile din colecția Safary Academy, iar pentru că acesta face parte din metavers, ownerii se pot bucura și de acces la petreceri sau evenimente în metavers, dar și de acces la un grup de investiții private în crypto și metavers. 

Poți găsi aici toate informațiile despre acest proiect. 

Transylvania Horrors

Transylvania Horrors este o colecție de 10.000 de NFT-uri unice, dezvoltată de Transylvania Metaverse, pentru un joc P2E (play to earn) ce poartă denumirea Horrors of Transylvania, care oferă utilizatorilor șansa de a genera criptomonede în timpul jocului. 

Seria de 12 personaje emblematice ce pot fi întâlnite în această colecție este inspirată din istoria și cultura românească, cu trăsături și accente ale personajului Dracula, care, se consideră că posedă puterea a 1000 de oameni și care va lupta cu o întreaga armată cu aceeași față. 

Fiecare NFT oferă acces la un personaj din joc, iar acestea pot fi colectionate pentru a- putea fi schimbate și angajate în joc. 

Deținerea unui NFT din această colecția, oferă șansa ownerilor de a se întâlni cu o lume fantastică, de a achizitiona terenuri în cadrul jocului ceea ce va face ca granițele teritoriale să se extindă într-un cadru mult mai dinamic. 

Despre această colecție de NFT-uri românești,  poți afla mai multe aici

NFT-urile oferă așadar nu doar o viziune de viitor ce poate fi monetizată dar și un potențial uriaș de a face lumea,  în care trăim mai bună. 

Pentru că foarte multe dintre aceste proiecte românești, au în spate un scop umanitar sau unul de dezvoltare futuristă, vei fi implicat în activități care îți vor aduce foarte multă satisfacție, beneficii virtuale și reale, dar și oameni care își doresc mai mult. 

Hai și tu în comunitatea NFT Alpha, unde ne-am adunat mii de oameni cu aceleași idealuri, pasiuni și dorința de a investi în lucruri, care se merită pentru noi dar și pentru lumea în care trăim. 

Vei fi susținut de oameni cu experiență și vei afla totul despre tranzacționarea NFT-urilor, fie că ești la început sau ești deja colecționar și vrei să fii la curent cu colecțiile noi, cu potențial . 

Vrei să tranzacționezi cu succes NFT-uri?

Scrie mai jos adresa ta de email ca să primești acces la trainingu-ul gratuit

Ai un prieten căruia i-ar fi de folos acest articol? Ajută-l cu un share. Îți va fi recunoscător :)

Autor Articol

Picture of Alex Hudițan
Alex Hudițan

Antreprenor, investitor și fondator al comunității NFT Alpha

Vrei să tranzacționezi cu succes NFT-uri?

Scrie mai jos adresa ta de email ca să primești acces la trainingu-ul gratuit

Cele mai populare articole

Articole Asemănătoare

Hey, mai ești interesat de tranzacționarea de NFT-uri?

Alătură-te acum comunității NFT Alpha