Jocuri Play to Earn

  Vrei să câștigi bani jucând personajele tale preferate și participând în cele mai sângeroase lupte? Să lupți împotriva altor jucători, să te dezvolți și să construiești orașe? Vrei să extragi asteroizi din cosmos sau să pleci în goana după aur, prin vestul sălbatic? 

          Ți-ar plăcea să conectezi realitatea cu o lume virtuală fantastică? 

          Cu fiecare an, tehnologia atinge culmi nebănuite pe care nici cu imaginația nu le putem cuprinde. 

         În urmă cu zeci de ani, totul era de o simplitate care nu provoca pe nimeni să creeze o lume digitalizată. Sau, poate că de atunci oamenii țes această lume virtuală. O lume fantastică, în care poți construi și dezvolta, jucându-te. O lume virtuală cu posibilități de câștig real. O lume în care poți efectua tranzacții reale cu monede virtuale.

           Trăim vremuri în care ne reprezentăm digital lumea reală. Prin Metaverse, de exemplu. Ai auzit de Decentraland? Este o lume a jocurilor 3D, care îți permite, ție, ca jucător, să cumperi teren pe care să construiești ulterior tot ce ai visat vreodată că ai putea avea. Un zgârie-nori, chiar. Fiecare parcelă de teren este, de fapt, un jeton unic, adică un NFT, pe care-l poți vinde la un moment dat cu sume uriașe. Sună interesant? 

             Ce este un NFT?

Sursa foto: marca

         NFT-ul este un jeton nefungibil, adică este unic. Nu se poate înlocui și te face proprietar al unui bun digital. NFT-urile sunt active digitale ce permit să cumperi obiecte, diferite caractere din jocuri. Altfel spus, sunt active crypto (un tip de monedă digitală folosită ca mijloc de plată) exprimate în formă digitală. 

 • NFT-urile funcționează pe baza unei rețele blockchain. Fiecare este unic, și este ideal pentru stocarea valorii din lumea reală.

           NFT-urile sunt salvate în blockchain într-un mod unic, particularitate care stă la baza tranzacțiilor cu criptomonede. Tokenii sunt codați și rulează, de obicei, pe rețeaua de blockchain Ethereum, pentru că aceasta poate stoca informații complexe. Deși există și alte rețele de blockchain. 

          Cumpărarea unui NFT te face nu doar proprietarul licenței de utilizare, ci și al produsului real. Produs care poate fi o imagine, un text, un obiect din jocuri video sau un articol din lumea reală.

NFT-uri pentru jocuri

Sursa foto: the economic times

        O piață nouă a jocurilor ia amploare. Este piața jocurilor play to earn în care putem dispune de cele mai bune NFT-uri. 

     Deviza ‘joacă pentru a câștiga’ îți permite să câștigi monede virtuale sau NFT-uri, sub formă de personaje, piese vestimentare digitale, opere de artă și multe alte obiecte cu valoare mare. 

     Cu cât joci mai mult, cu atât ai posibilitatea să câștigi mai mult. Folosesc tehnologia Blockchain pentru a emite active crypto ce pot fi transformate în monedă fiat, adică în bani tradiționali. Cu alte cuvinte, bunurile digitale din jocuri dobândesc valoare în lumea reală. 

36 Jocuri bazate pe tehnologia Blockchain cu care poți câștiga NFT chiar acum

Sursa foto: newsbtc

       O nouă categorie de jocuri care îți oferă oportunitatea de a investi, mai mult chiar, poți avea o existență decentă, dacă te documentezi bine și dobândești experiență.

         Participi în competiții, câștigi bătălii, cucerești niveluri și ești recompensat cu active digitale, precum NFT-uri, active ce pot debloca alte recompense sau pe care le poți vinde pe una dintre piețele digitale, interne sau externe.

        Multe dintre aceste jocuri sunt gratuite, dar sunt și jocuri care te obligă să cumperi active înainte de a intra în joc. 

Jocurile NFT Play-to-Earn

Sursa foto: cryptopotato

Un joc NFT bifează și combină un model de joc convențional cu modele neconvenționale pentru control asupra personajelor din joc, armelor, terenurilor, adică asupra activelor, fapt posibil prin lansarea lor în rețeaua blockchain și ancorarea la economii în care activele digitale sunt esențiale, care de cele mai multe ori sunt NFT-uri. 

Cum dobândesc proprietate jucătorii asupra activelor din joc? 

      Prin crearea de personaje, prin achiziția de articole digitale pe piețe și prin deblocarea de noi articole. Proprietari ai activelor, acestea pot fi vândute pe sume frumoase. De aceea jocul se numește play-to-earn.

 1. Axie Infinity

Sursă foto: ictnews

           Tematică pokemon, în care strategia logică și abilitatea de a lua decizii te aruncă direct pe câmpul de luptă împotriva altor jucători cu ajutorul animalelor de companie crescute în propria gospodărie. Modurile de joc Aventura (PvE) și Arena (PvP) îți oferă posibilitatea de a câștiga jetoane Axies (AXS) și Smooth Love Potion (SLP). 

           Lupți, colectezi, tranzacționezi și trimiți în luptă monștri cu tokenuri Axie, care, de fapt, sunt NFT. Fiecare monstruleț se bucură de propriile sale puteri unice și este trimis în luptă.

       Există 9 clase de Axies, dintre care 6 normale și 3 secrete, fiecare cu avantajele și dezavantajele sale. Pentru timpul petrecut în joc primești moneda SLP (small love potion), care poate să producă mulți Axies, prin câștigarea bătăliilor din joc. 

              Pentru început, ca să poți juca este nevoie să cumperi sau să împrumuți de la managerii jocului, minim 3 Axies, ale căror valori sunt în funcție de ceea ce pot să facă. În cazul împrumutului, managerul are un venit pasiv, provenit din procentul obținut din câștigul tău. Dar fiecare Axie poate crește, se poate dezvolta trecând de mai multe etape.

          Înainte de a cumpăra cei trei Axies, verifică-i prin studierea statisticilor, a istoricului vânzărilor, abilităților. După ce ai ales, cumpără și jocul se va derula conform pașilor.

Cum câștigi bani jucând Axie Infinity?

     Monedele pot dobândi valoare de criptomonede, putând fi folosite în tranzacțiile din lumea reală, ca NFT și alte bunuri, și care, ulterior pot fi vândute folosind Etherul, a doua criptomonedă populară după bitcoin.

Reproducerea este o modalitate de a obține venituri. Reproduci și crești copii Axie cu status ridicat, dar pentru asta trebuie să obții multe monede SLP. Pe scurt, reproduci Axies, îi vinzi și reiei ciclul. 

Tranzacționarea terenurilor, adică reședințele Axies, este o altă modalitate de a câștiga NFT-uri. Vinzi terenuri, câștigi SLP. Sau, le cumperi, aștepți să le crească valoarea și le vinzi la un preț mai mare. Exact ca în realitate.

Bursele folosite de manageri. Cum? Închiriezi jucătorilor începători Axies neutilizați, pentru a fi aruncați în joc și pentru ca tu să câștigi un procent. 

Cum obții Axies? Îi cumperi de la alți jucători prin Marketplace.

 1. Decentraland

    Sursă foto: criptoeconomia

          Metaverse și Ethereum îți permit să trăiești într-o lume extraordinară, virtuală, desigur. Decentraland este printre cele mai interesante jocuri din lume.  Creezi un avatar cu ale tale caracteristici, care te va ajuta să-ți construiești o lume împărțită în mai multe parcele. 

              Tranzacțiile în cadrul jocului se fac cu jetonul MANA. Cumperi teren și, dacă vrei, îl vinzi la un preț mai mare. Vrei să joci la cazinou? Acum ai ocazia. Ba mai mult, poți pune pe picioare propriul tău cazinou. Scopul jocului este testarea și dezvoltarea creativității.           

           Dimensiunile unui teren sunt de 16×16 metri, și se identifică printr-un ID unic, pe care-l poți vinde ulterior.

Câștigă bani jucând Decentraland

       Fiecare pământ din Decentraland este un NFT. Un teren cumpărat acum, îl poți vinde în viitor la un preț mai mare. La fel ca în lumea reală trebuie să analizezi cu atenție ce teren ar putea fi o investiție profitabilă, pentru a câștiga sume frumoase în Decentraland. 

      Poți cumpăra proprietăți virtuale (LAND-jetoane nefungibile-NFT) cu moneda MANA, care îți permite să cumperi servicii, teren și alte bunuri existente în joc. 

        Decentraland este destinația virtuală pentru bunuri digitale. 

 1. Alien Worlds

Sursă foto: theVRsoldier

             Ți-ai imaginat vreodată cum ar fi să extragi asteroizi? Să cutreieri spațiul cosmic și să cucerești teritorii? Poți afla jucând Alien Worlds. Nava spațială cu care călătorești în joc, te ajută să participi în bătălii cosmice, pentru a obține jetoane Trillium, ce pot fi schimbate pentru bani. 

            Fiecare parcelă are un proprietar care se bucură de o cotă parte din ceea ce a extras, primind în schimb Trillium, tokenul jocului. Pentru a câștiga, cumperi parcele și le închiriezi, urmând ca tu să obții venituri. 

             Te poți juca cu tokenuri digitale unice în lumea Metaverse. Selectezi cărți de joc NFT pe care le poți folosi prin intermediul strategiilor pe rețele precum WAX și Binance Smart Chain pentru a mina, explora și lupta în misiuni. 

Ce NFT-uri îți pune jocul la dispoziție?

          Obiectele digitale din aceste lumi fantastice au diferite niveluri de raritate. Abundente, comune, rare, legendare și mitice. Raritatea este completată de nivelul de strălucire al elementelor minate. Cât de strălucitoare pot fi? Pot fi Stone, Gold, Stardust, Antimatter și xDimension. 

          Este universul lumii extraterestre care te poate ajuta să câștigi. Tot ce trebuie să faci este să descoperi comorile! 

 1. Splinterlands

Sursă foto: nftgators

      În lume domnește puterea sângelui. Facțiunile se luptă pentru control, iar energiile primare se dezlănțuie, fiind de nestăvilit. Te-ai săturat de jocurile de cărți în care pentru a juca o singură sesiune trebuie să investești mult timp? Bătăliile din Splinterlands sunt rapide, fiecare joc durând câteva minute. 

        Joci, tranzacționezi și câștigi oricât, de oriunde. 

    Blockchain alimentează viitorul jocurilor de noroc, permițând jucătorilor să tranzacționeze, să vândă și să închirieze activele cărților. 

Cum joci pentru a câștiga?

 • Combini cărțile pentru a trece de niveluri
 • Convertești cărți în criptomonede
 • Tranzacționezi cu oricine
 • Vinzi pe mai multe platforme
 • Închiriezi cărți altor jucători

         Poți câștiga zilnic recompense din turnee, din misiuni. Indiferent de nivelul tău de abilități sau dimensiunea colecției de cărți, va exista mereu o oportunitate de câștig. Printre numeroasele premii pe care le poți câștiga se numără cărțile de colecție de o raritate diferită și poțiunile magice.

          Deții Crypto?

           La înregistrarea pe site, se generează un portofel Hive. Cumperi credite în joc cu o varietate de criptomonede, câștigi criptomonede și alte active digitale și jetoane HIVE prin participarea la comunitatea de socializare SplinterTalk.

            Pentru a intra în joc ai nevoie de un pachet de 10 dolari. Ulterior, poți să obții cărți suplimentare. Deci, avem de-a face cu un joc de cărți care ne provoacă să ne creăm propriile cărți pentru învingerea adversarului. Nu putem juca cu un singur pachet, însă ai șansa să obții mereu cărți noi. Cu cât urci mai mult în clasament, cu atât câștigi premii mai mari.

Cum câștigi bani în acest joc?

         Fiecare joc câștigat îți aduce tokenuri DEC, iar după finalizarea sezoanelor de 15 zile, jucătorii primesc cărți și token-uri în funcție de clasarea cea mai înaltă, acestea putând fi schimbate pe Uniswap. 

 1. Town Star

Sursă foto: townstar

        Dacă ai jucat FarmVille, începutul va fi ușor. Activitate agricolă intensă și completă, care imită perfect realitatea din teren, lumea agricolă. Poți schimba recoltele și obiectele de colecție din joc pentru a genera profituri și pentru îmbogățirea fermelor.  

        Un joc care atrage și datorită unui sistem de top 100 existent în fiecare săptămână, provocând jucătorii să câștige în schimbul unor recompense uriașe, respectiv jetonul GALA, dar și jetonul TOWN, prin atingerea unor obiective zilnice și prin acumularea de stele într-un timp scurt.

              Așadar, muncește în propria ta fermă și câștigă mai repede decât ai câștiga în cea reală. Sau, câștigă experiență virtuală pentru a avea succes cu ferma ta reală, dacă deții una!

      Town Star utilizează blockchain-ul Ethereum. NFT-urile deținute de jucători care oferă avantaje în joc, pot fi achiziționate și comercializate pe piețele secundare!

Ce înseamnă să joci pentru a câștiga?

       Jucătorilor nu numai că li se permite să dețină cu adevărat activele, dar sunt încurajați să le schimbe pe piețele secundare ori de câte ori doresc. În unele cazuri, jucătorii pot chiar să câștige recompense pentru jocul cu aceste obiecte deținute. Aceasta este baza jocului pentru a câștiga.

         În loc să plătească pur și simplu pentru a juca, jucătorii pot plăti pentru a debloca și a-și spori capacitatea de a câștiga. 

          Panourile solare sunt cel mai recent exemplu de Town Star NFT, disponibil acum exclusiv pentru TownCoin!

TOWN, recompensa Play-to-Earn

        Spre deosebire de banii imaginari din joc care nu pot părăsi jocul, TOWN este o criptomonedă reală care trăiește pe un blockchain și care poate fi transferată între jucători, listată pe bursele terțe sau cumpărat și vândută pe acele schimburi.

         Te bucuri de agricultură competitivă în joc! Scopul este să crești, să strângi și să creezi calea spre a construi cel mai productiv oraș. Town Star! Vrei să fii un Town Star? Vei fi?

 1. Silks

Sursă foto: NFT Games

            Un joc crypto captivant cu elemente P2E (play to earn).

            Experții consideră că este unul dintre cele mai bune jocuri crypto de pe piață în acest moment. O combinație între cursele de cai și spațiul crypto, creând un metavers paralel cu lumea reală. 

        Vorbim, de fapt, despre NFT-uri ce redau caii de rasă din lumea reală. În calitate de jucător, vei putea urmări omologii din lumea reală, pe măsură ce aceștia cresc, participă în competiții și se dezvoltă. 

           Achiziționarea NFT-urilor va determina extinderea economiei jocului. Ce vrea de fapt acest joc să realizeze? Să promoveze colaborarea proprietarilor de cai cu speculatorul de teren din lumea virtuală în scopul obținerii unor recompense uriașe.

         Ecosistemul Silks funcționează cu ajutorul a două fise. Fisa $STT, moneda de tranzacționare în joc, care este, de altfel, utilizată pentru a acorda recompense jucătorilor. Fisa $SLK, moneda cu rol de guvernare.

             Poți colecta recompense prin intermediul curselor și prin creșterea de cai. 

         Vei putea, de asemenea, să mizezi și să câștigi mai multe monede $STT pe măsură ce progresezi. 

 1. Star Atlas

Sursă foto: progamerstation

         Simulator perfect al vieții din spațiu, cu ore de zboruri intergalactice, planificator de războaie. Un joc cu abordări diferite.

 • Creezi strategia perfectă. Faci parte din conducerea unei facțiuni, cu posibilitatea de abordare a altor facțiuni cu manevre ofensive și defensive pentru a întrece rivalii sau pentru gestionarea strategică a rutelor comerciale. Poți construi un adevărat imperiu galactic;
 • Explorezi. Explorezi spațiul cosmic prin regiuni înfiorătoare, în scopul găsirii unor noi tărâmuri. Poți să-ți construiești propria expediție în spațiul profund cu ajutorul propriei nave și a echipajului pentru a descoperi noi obiecte;
 • Încerci câteva meserii virtuale. Esența jocului este mineritul pentru extragerea de materie primă și metale prețioase. Poți comercializa mineralele brute sau poți transporta marfa de la o stație spațială la alta. 
 • Zboruri intergalactice Construiești, schimbi, pilotezi și îți modernizezi propria navă în afara gravitației.

        Ce platforme de tranzacționare ai la dispoziție? Cele mai importante sunt în prezent FTX, Bitget, Gate.io și ZT.

       Construiește propria navă, fă schimb de arme, luptă împotriva altor jucători, minează și creează-ți propria lume spațială în care totul este posibil.

 1. SandBox

Sursă foto: cointribune

            Ai posibilitatea monetizării conținutului într-un domeniu gratuit pentru toată lumea. Lumea Sandbox. Setul de instrumente creative „The Sandbox Game Maker” îți testează la maxim inteligența creatoare. Obții NFT-uri cu ajutorul animalelor de companie, a vehiculelor pe care le poți tranzacționa. 

                   Deși jocul este gratuit, va trebui să cumperi terenul pe care vrei să-l deții. Setezi un avatar personalizat, iar cu editorul VoxEdit creezi produse unice pe care le vinzi pe piața internă a jocului, ca tokenuri unic.

                    SAND-ul, moneda jocului poate fi convertită în orice monedă dorești, spre deosebire de LAND, tokenuri unice, reprezentând parcele virtuale deținute sau nu de către jucători, pe care se pot dezvolta proiecte proprii, pe piața internă a jocului sau externă, precum OpenSea.

 1. My Neighbour Alice

Sursă foto: techtipsnreview

       Peisaje rurale virtuale în care poți, efectiv, să reconstitui activități desfășurate în realitate în mediul rural, precum cele agricole, creșterea animalelor de companie etc. Poți să deții pământ pe care să-l cultivi în 6 imperii din lumea acestui joc. 

      Culturi pe care le poți vinde pe piață, cu ajutorul monedei principale a jocului, ALICE. Și în cadrul acestui joc există o comunitate, unde jucătorii pot interacționa între ei. Activitățile din joc sunt returnate cu moneda ALICE care se transformă în bani din lumea reală.

        Deci, câștigi bani trăind într-o lume rurală virtuală profitabilă!

 1.  Ember Sword

Sursă foto: medium

      Un joc ce poate fi jucat pe platformele Ethereum și Polygon. Un concept tematic MMORPG. Cu posibilitatea să schimbi articole din joc și proprietăți imobiliare în schimbul jetoanelor AMBER, ce au valoare monetară reală, este jocul în care vei descoperi comorile dintr-o lume virtuală, pe care le poți transforma în valoare reală.

 1. League of Kingdoms

        Sursă foto: nftdropscalendar

         Cu aproximativ 300.000 de jucători activi, jocul devine din ce în ce mai popular. 

      Cumperi teren, câștigi resurse. Cu ajutorul jetonului LOKA (League of Kingdoms Arena) jucătorii participă prin vot, pariuri, venituri. Jetonul LOKA îți permite să cumperi și să actualizezi NFT-uri în joc. 

           Îți construiești un regat, te aliezi cu alți jucători pentru atacarea inamicilor. Poți cumpăra terenuri sub formă de NFT pe care le folosești în scopul obținerii veniturilor pasive.

 1. Battle of Guardians

Sursă foto: infinitelaunch

          Jocul se desfășoară pe mai multe tărâmuri. Este un joc de luptă multiplayer, în care jucătorii concurează pentru a învinge adversarul și pentru a obține recompense.  

         Dacă vrei să finalizezi tranzacții ai nevoie de cel puțin una din monedele jocului, Battle of Guardians Share ($BGS) și Fighting Points ($FP). 

        O grafică excelentă care atrage jucătorul într-o lume virtuală în care trăiește o experiență intensă, cu NFT-uri exclusive și nenumărate opțiuni de monetizare în lumea reală.

 1. RaceFi

Sursă foto: medium

           Dacă vrei să simți adrenalina într-o cursă de mașini, acesta este jocul tău. Detaliile din interiorul jocului pot fi achiziționate sub formă de NFT-uri care pot fi verificate. Joci și câștigi alte jocuri blockchain și bani în metaversul RaceFi. Cu posibilități infinite, indiferent că vorbim despre curse de mașini, sau de luptă, PvP sau PvE, RaceFi te poartă într-o lume a mașinilor ce ating sute de km la oră. 

     În modul de joc PvE, poți controla și conduce mașina, fiind necesar să treci peste obstacole într-un interval de timp. Astfel vei câștiga $RCOIN și multe puncte de experiență. 

 1. F1 Delta Time

Sursă foto: sports tech biz

             Un alt joc în care cursele de mașini sunt esența. Vehiculele folosite sunt token-uri NFT, dar cu posibilități de obținere a unor token-uri REVV dacă testezi cele două moduri de abordare, tradițional și colectare. Jocul tradițional este cel în care trebuie să câștigi cursa pentru a fi câștigător.

            În cazul modului de abordare Colectare, scopul este descoperirea obiectelor rare, unice, precum unele piese, mașini, acestea având roluri de NFT-uri, iar prin intermediul staking-ului jocul recompensează cu token-uri REVV. Poți vinde mașini și obiecte. 

 1. Guild of Guardians 

Sursă foto: guildofguardians

        Colectezi resurse cu ajutorul echipelor de eroi pe care le conduci prin temnițe înfiorătoare. Cu aceste resurse creezi articole și eroi NFT pe care le vinzi pe bani reali. Jucătorii joacă împreună pentru construirea unei echipe de gardieni și elaborează strategii inteligente pentru finalizarea jocului.

      Construiești propria echipă de eroi, finalizezi misiuni prin temnițe și câștigă resurse. Colectezi resurse și creezi articole în cadrul jocului pe care le vinzi ulterior.

         Prin construirea unor adevărate comunități, jucătorii se aliază pentru a face față provocărilor jocului, fiind răsplătiți în criptomoneda Gem, moneda jocului.

       Ce este interesant aici este faptul că jucătorii nu luptă  împotriva altor jucători, ci a monștrilor din temnițe, iar asta înseamnă că nu va trebui să consume resurse pentru învingerea altor jucători.

 1. Illuvium

Sursă foto: illuvium

       Ai fost vreodată atras de lumea extraterestră? Crezi că există o astfel de lume? Nu cunoaștem răspunsul la această întrebare, dar știm că Illuvium te ajută să obții creaturile denumite illuvials prin dezgroparea planetelor stăpânite de extratereștri, virtuali, desigur. Cu aceste creaturi vei lupta în echipă. 

        Jocul pune la dispoziție 5 categorii de creaturi illuvials: Empat, Războinic, Gardian, Rogue și Psion cu 5 afinități elementare: apă, pământ, foc, natură și aer. 

        Intră în Lumea Illuvium și nu vei mai dori să ieși prea devrem!

 1. NBA Top Shot

Sursă foto: grounds

          Îți place baschetul profesionist? Dacă da, te poți bucura de câteva meciuri jucând NBA Top Shot. Un card pus la dispoziție în joc este foarte scump, dar dacă-l cumperi te va face proprietarul unui NFT video selectat aleator. Ai posibilitatea creării unei colecții complete de carduri.

         Cum câștigi în acest joc? Simplu. Achiziționezi carduri și le vinzi la un preț mai mare. Dacă ești familiarizat cu baschetul, ai șanse mari să te îmbogățești.

      Așadar, te fascinează lumea baschetului? Acum, poți gusta dintr-o experiență fascinantă!

 1. Crypto Space Commander

Sursă foto:  medium

            Un joc pe care fanii Star Trek îl vor adora. Un joc în care navele spațiale pot fi controlate, pot participa la bătălii. Un joc în care poți interacționa cu mulți jucători din ecosistemul jocului. 

        Materia primă poate fi obținută prin minerit de asteroizi, pe care ulterior îi vinzi pe piață sau îi folosești la construcții. Poți fi un simplu transportator, dar poți jefui și depozitele altor jucători.

 1. Nestables

Sursă foto: tribalgaming

        Animale cubice pe care le crești, fiecare cu calitățile sale. Fiecare Cube funcționează ca un token identificat prin intermediul unui cod. Fiecare Cube poate fi trimis să colecteze și să genereze tokenuri pentru tine, dar înainte trebuie să-i crești și să-i educi.

       Cum obții token? Crești creaturile și le vinzi pe piață. Poți obține tokenuri și prin crearea de skinuri și accesorii. Acest joc dispune de propriul editor, cu ajutorul căruia realizezi diferite obiecte pe care le poți oferi altor jucători sau le poți vinde.

20. Lost Relics

Sursă foto: casinoguru

              Te încântă aerul sinistru din pivnițe? Cum ți se pare să prăduiești pentru a învinge adversarul? Lost Relics te va duce într-o lume în care experiența acumulată îți va trimite adversari puternici, dar și recompense uriașe.

               La începutul jocului, se conectează portofelul Enjin și se încarcă ‘piatra de aventură’, care poate fi cumpărată de pe piață. 

21. Hash Rush

Sursă foto: token gamer

          O lume miraculoasă care îți pune la încercare abilitățile strategice în acest joc SF. Îți amintești de coloniile de pe alte planete din cunoscutul film Predator? Ai ocazia să ți le stabilești tu, aici, unde te poți lupta cu creaturi înfricoșătoare pentru teritorii și materii prime. 

          Ești însoțit în lupte de monștrii micuți care se luptă alături de tine. După începerea jocului trebuie să obții suficiente materii prime pentru a produce articole. Îți extinzi colonia, colectezi cristale crypto și obții recompense tokenizate. Vânezi monștrii, participi la campanii prin producerea de articole și obții puncte. Altă modalitate de câștig este să produci și să vinzi obiecte rare, valoroase. 

22. Blankos Block Party

Sursă foto: play to earn diary

           Jocul este o combinație de categorii de jocuri, de curse de mașini, tragere la țintă. Desigur, vei juca împotriva altor jucători. Poți cumpăra accesorii în cadrul jocului.  

          Poți obține NFT-uri bazate pe EOS pe care le poți valorifica mai târziu pe piața internă a jocului. Este adevărat, jocul poate fi jucat și gratuit, la început primind un caracter inițial pe care nu-l poți vinde. Ulterior, poți cumpăra articole de joc. Tokenul Moola din cadrul jocului îl poți folosi pentru achiziții.

23. Sorare, Fantasy Football

Sursă foto: NFT evening

        Un joc în care folosești cărți cu jucători reali, cu ajutorul cărora poți construi echipe de cărți care vor juca împotriva adversarului. În fiecare săptămână primești o recompensă, dar asta depinde de performanță. 

       Interesant este că puterea jucătorilor din joc este în strânsă legătură cu performanța fiecăruia din realitate. Cărțile se tranzacționează în interiorul jocului. Te poți bucura în joc de mega jucători și mega echipe.

          Începutul jocului îți va aduce 10 cărți de bază gratuite, dar cărțile valoroase costă. 

         Îți place fotbalul? Încearcă acest joc.

24. Forest Night

Sursă foto: JustGamers

     Un joc în care trebuie să vânezi monștri în timp ce explorezi harta, iar ca recompensă primești NFT-uri, adică tokenuri, pe care le poți tranzacționa și folosi pe tot parcursul jocului. 

       Valoarea recompenselor depinde de nivelul de dificultate la care ajungi. O experiență interesantă în timpul căreia poți câștiga. O strategie eficientă în care trecerea misiunilor te va ajuta să devii un expert al jocului.

25. Prospectors

Sursă foto: eklipse.gg blog

       Vrei să te teleportezi în lumea secolului XIX, chiar în vestul sălbatic, în goana după aur? 

     Esența jocului este reprezentată de activități precum mineritul și comerțul. Ai posibilitatea să minezi pe unele parcele pe care le poți închiria pentru 30 de zile. Sau poți oferi servicii altor jucători. Poți alege între două servere, începătorilor fiindu-le recomandat Yukon, ce folosește sistemul WAX. 

       Îți trimiți muncitorii la lucru și schimbi aurul extras pe tokenuri PGL, pe care le poți vinde pe o piață de criptomonede. 

    Vestul sălbatic, un tărâm în care goana după aur este miza ce depășește imaginația oricui!

26. Upland

Sursă foto: theparadisenews

      Un joc de tranzacții imobiliare, în care achiziția de obiecte poate crește veniturile. În cadrul jocului, poți primi recompense în tokenuri UPX, pe care îi cheltui pe piață. 

         Există mai multe activități care îți aduc tokenuri, dar cea mai profitabilă este dezvoltarea imobilelor pe care le deții în joc. Poți începe gratuit, însă dacă nu te loghezi timp de 7 zile, pierzi rezultatele obținute. Ca să eviți asta, începi să cumperi sau să câștigi tokenuri în valoare de 10 dolari, astfel contul rămânând intact chiar dacă ești inactiv o perioadă. 

         Tokenul nu poate fi tranzacționat pe piață externă. Dar poți converti veniturile din joc în monedă fiat.

27. Dark Country

Sursă foto: playtoearn

       Design horror gotic, un joc de cărți în care NFT-urile sunt cărțile și accesoriile și pe care le poți utiliza mult mai ușor față de alte jocuri, deoarece acceptă mai multe blockchainuri. Turneele cu volum mare îți aduc recompense uriașe. 

28. IG Galaxy

Sursă foto: iggalaxy

        Jocuri, competiții diferite, turnee esport. Jocul organizează turnee pentru jocuri populare ca FIFA 21, Fortnite. Prin intermediul lor obții tokenuri, pe  care le poți folosi în ecosistemul propriu al platformei și pe care le poți converti pe alte criptomonede pe Uniswap.

29. Womplay

Sursă foto: publish0x

       Womplay este de fapt  o platformă care-ți permite jucarea mai multor jocuri mobile și obținerea tokenurilor wombucks pe care le poți converti în criptomonede. Jocuri clasice și jocuri NFT.

       De exemplu, dacă jucăm Prospector, pe lângă articolele câștigate acolo ai posibilitatea să obții până la 2000 de wombucks pe zi. Aplicația creează un cont și un portofel EOS – un lucru care pare simplu, dar este complicat și greu, mai ales pentru începători. Cu toate astea, aplicația îți oferă o experiență plăcută, în care jocul și câștigul se întrepătrund și generează satisfacție jucătorilor.

30. Neon District

Sursă foto: noticiacripto

       Joc de rol care îți oferă posibilitatea colectării personajelor, uneltelor și meșteșugurilor, care sunt de fapt NFT-uri. Adică, aceste articole ale jocului sunt obiecte digitale susținute de blockchain, ceea ce înseamnă că ai drept de monetizare a participării prin vânzarea către alți jucători a activelor câștigate sau cumpărate în joc.

             Construiești o echipă cu care te lupți împotriva altor jucători în misiuni în timp real. Un joc competitiv multiplayer, Neon Pizza, care pune față în față jucătorii pentru a se lupta unul împotriva celuilalt în misiunea de a câștiga tokenul platformei, Neon, dar și alte obiecte din joc.    

            Îți trimiți personajele din joc să livreze pizza cetățenilor înfometați. Mai mult de atât, poți gândi o strategie prin care să provoci o ambuscadă pentru echipa de livrare a altor jucători, furându-le câștigul care este denominat în tokenuri Neon și care pot fi folosite pentru cumpărarea de arme, piese și tot soiul de articole pentru a dezvolta și mai mult personajele. 

31. Skyweaver

Sursă foto: playpost

     Skyweaver este un joc de cărți gratuit, în care alinierea creaturilor este destinată luptei contra adversarului și învingerea lui, ce va avea ca recompensă obținerea cărților de joc. 

         Cu cât mai multe victorii pe care le obții, cu atât mai mult urci în clasament, cu atât mai multe cărți. Iar asta îți permite să acumulezi cărți pentru crearea propriului set pe care le poți vinde altor jucători pentru obținerea tokenurilor.

32. Police & Thief

Sursă foto: youtube

       Jocul îți oferă posibilitatea unor premii uriașe. Scenariu interesant, în care două tipuri de jucători, polițist și hoț, ceea ce este puțin atipic față de unele jocuri play to earn. Prin joc, vei depune eforturi să jefuiești o ascunzătoare de $LOOT, care este activul crypto din joc. Dar nu vei ști dacă ești polițist sau hoț.

              Cum începe jocul? Cu tine, în calitate de jucător care mizează pe fise LOOT, prin achiziționarea acestei monede de pe o piață de NFT-uri. În momentul în care mizezi, sunt șanse de peste 90% să fii hoț. Urmează ca jocul să se desfășoare în funcție de tipul de personaj atribuit.

              În timp ce mizezi, poți câștiga LOOT, dar recompensele colectate vor fi în funcție de acțiunile pe care tu le faci, că mizezi, că recoltezi. Dacă ești polițist, vei primi recompense mari, sub formă de mită de la hoți.

33.  War Riders

Sursă foto: blockchaingamer

       War Riders îți oferă posibilitatea să joci gratuit, însă dacă vrei să experimentezi un nivel intens și o experiență de warrior va trebui să cumperi armament. 

        Pare un sfârșit al lumii în care te întreci cu alți jucători cu ajutorul unor vehicule unice. Nu este cursă de viteză. Este război. Focuri de arme, explozii la tot pasul. Astfel obții token BNZ, pe care-l convertești în criptomonedă. 

           Cum obții acest token, adică cum câștigi bani în acest joc? 

1. Minezi, adică ajungi la punctele de control și le atingi, dar în același timp trebuie să eviți sau să elimini atacatorii. 

2. Ataci alți jucători, obții pradă și o transporți la garaj. 

3. Închiriezi garajul altor jucători.

34. Gods Unchained

Sursă foto: airdrop alert

       Cu posibilități de a câștiga multe carduri, este un joc ce poate fi jucat gratuit. Poți juca împotriva altor jucători, poți participa la turnee, în urma cărora poți obține cărți pe care le vinzi altor jucători sau pe care le folosești pentru a-ți îmbunătăți propriul pachet.  

     Cardul Genesis este un token, iar valoarea depinde de raritatea lor și a numărului aflat în circulație. Un joc atrăgător în special prin faptul că deși începi să joci gratuit, poți câștiga premii pe care le poți schimba în criptomonede. 

35. Mega CryptoPolis

Sursă foto: medium

         Unul dintre primele jocuri blockchain apărute ce funcționează ca un simulator de construcție a orașului, cu posibilitate de tranzacționare a NFT-urilor, de construire a afacerilor și de speculă cu terenuri, fiind adevărate metode de obținere a veniturilor, adică a monedei jocului, MEGA, dacă înveți foarte bine despre ce este vorba și acumulezi experiență. 

     Cei care dețin NFT le pot prezenta sau vinde în clădirile deținute de jucătorii care au populat orașul. Misiunile finalizate îți aduc recompense token.

36. Space Misfits 

Sursă foto: GitBook

         Un joc 3D foarte popular construit cu ajutorul tehnologiei Blockchain Enjin.

      În acest joc cripto de top, ai șansa de a explora diferite lumi, în timp ce concurezi pentru a colecta resurse și pentru extinderea flotei în spațiu.   

        Altfel spus, te lupți cu alți jucători pentru cucerirea galaxiei și pentru obținerea recompenselor, care sunt plătite în BITS, adică moneda jocului. Ai posibilitatea să devii comerciant, să vânezi NPC-uri, rezultatul fiind câștigarea monedelor. 

      Platforma are și planuri de a facilita conversia BITS în fise ERC-20, astfel încât să le poți vinde în schimbul monedei tradiționale, fiat.

          Unele jocuri imită atât de bine lumea reală, cea în care trăim, încât îți oferă posibilitatea să înveți greșind. Ideea este că, în realitate, învățăm după ce greșim. De multe ori pierdem. 

         Jocul virtual te ajută să-ți îmbunătățești abilitățile și capacitatea de luare a deciziilor, lucruri care pot fi extrem de utile în realitate. Te pot învăța să nu mai greșești. Să nu mai pierzi. Poate că sună utopic, dar poate fi și real. 

        Pare că aceste jocuri vor deveni viitorul, specialiștii afirmând că în decurs de câțiva ani, jocurile video vor acapara piața prin majoritate play to earn. 

Vrei să tranzacționezi cu succes NFT-uri?

Scrie mai jos adresa ta de email ca să primești acces la trainingu-ul gratuit

Ai un prieten căruia i-ar fi de folos acest articol? Ajută-l cu un share. Îți va fi recunoscător :)

Autor Articol

Picture of Alex Hudițan
Alex Hudițan

Antreprenor, investitor și fondator al comunității NFT Alpha

Vrei să tranzacționezi cu succes NFT-uri?

Scrie mai jos adresa ta de email ca să primești acces la trainingu-ul gratuit

Cele mai populare articole

Articole Asemănătoare

Hey, mai ești interesat de tranzacționarea de NFT-uri?

Alătură-te acum comunității NFT Alpha